Τι είναι η Αφυδάτωση Τροφίμων;
Η Αφυδάτωση Τροφίμων είναι μια τεχνική συντήρησης τροφής για μεγάλο χρονικό διάστημα με την αφαίρεση των υγρών συστατικών τους για να εμποδίσουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών σε αυτά. Η αφυδάτωση είναι μια από τις παλαιότερες μεθόδους συντήρησης τροφίμων. Πρώτος την εφάρμοσε ο προϊστορικός άνθρωπος, ο οποίος αποξήραινε σπόρους στον ήλιο. Τα αφυδατωμένα τρόφιμα τρόφιμα έχουν κατά μέσο όρο περισσότερο από το 1/5 του αρχικού προϊόντος .